1.Ali potrebujem arhitekta pri zasnovi novega pohištva?
Ni potrebno, saj vam mi izrišemo pohištvo po vaših željah in vam hkrati svetujemo pri oblikovanju vašega unikatnega pohištva. Seveda pa sprejemamo tudi že izrisane načrte, bodisi arhitekta ali zgolj vaše osebne skice.

2. Kakšna je cena m2 oz. dolžinskega metra kuhinje, garderobne omare...?
Ob veliki raznovrstnosti materialov in okovja, ki jih uporabljamo oz. so na voljo je takšno ceno nemogoče določiti. Ker izdelujemo unikatno pohištvo po merah vam glede na vaše želje in zahteve izdelamo ponudbo za točno določeno pohištvo.


3. Katere materiale uporabljamo in kakšne so njihove značilnosti?

Oplemenitena iverna plošča oz. trgovsko "iveral":
Primeren material za izdelavo vseh vrst notranje opreme. Je cenovno najbolj dostopen in na voljo je v široki paleti barv in lesnih dekorjev. Njegova prednost je tudi, da je površinsko že gotovo obdelan kar pomeni, da je potrebno obdelati samo robove plošč s t.im. ABS robnimi trakovi različnih debelin. Pri "iveralu" se tako izognemo površinski obdelavi in s tem pridobimo na času izdelave.

Furnirana iverna plošča:
se uporablja za pohištvo in notranjo opremo v suhih prostorih. Iverno ploščo oplemenitimo s furnirji domačih ali tujih drevesnih vrst in izbira je praktično neomejena. Tako obdelane iverne plošče je potrebno še površinsko obdelati, torej lakirati. Lakiramo pa lahko tudi v kombinaciji s predhodnim luženjem. Luženje je tehnološki postopek, s katerim spremenimo naravno barvo lesa/furnirja, ne da bi prekrili njegovo teksturo (preprosto bi rekli, da les barvamo). V primerjavi z "iveralom" je to dražja izvedba saj zahteva več operacij dela ter hkrati takšno pohištvo daje več topline saj je prisoten les in ne le njegova imitacija kot je to značilno za oplemenitene iverne plošče.

Vlaknena plošča ("mediapan") oz. MDF (srednje gosta vlaknena plošča) :
namenjena za široko uporabo v lesni industriji. Zaradi dobre homogenosti, dimenzijske stabilnosti in višje gostote od ivernih plošč so posebej primerne za kopalniško pohištvo, oz. tam kjer je prisotne več vlage. Surove vlaknene plošče je pravtako potrebno površinsko obdelati, torej barvati ali/in lakirati. Tudi vlaknene plošče so nekoliko dražja različica v primerjavi z "iveralom" saj je potrebna površinska obdelava.

Masivni les :
nekoč edina izbira, danes pa kljub "poplavi" raznovrstnih materialov ostaja nepogrešljivi del pri izdelavi pohištva . Seveda pa je potrebno veliko znanja, da se les smotrno in pravilno obdeluje in nato vgrajuje. Trendi so različni in se spreminjajo, a kljub vsemu je masivni les brezčasen oz. vedno aktualen saj zaradi svoje zgradbe in estetike daje toplino. Pri masivnem pohištvu je tako največ dodane vrednosti, ki mora s kvaliteto izdelave upravičiti svojo nekoliko višjo ceno od ostalih materialov.